Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arşidük Usulü Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Arşidük Usulü Omlet
Pratik Arşidük Usulü Omlet Tarifi

Malzemeler

6adet yumurta
5tane tavuk ciğeri
100gr mantar
3kaşık margarin
1adet domates
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Mantarları yıkayıp temizleyin ve doğrayın.
bir tavada 1,5kaşık margarini kızdırın, mantarları burada 5dk pişirip delikli kepçe ile yağdan çıkartın.
Küçük doğradığınız tavuk ciğerini mantarı pişirdiğiniz yağda karıştırarak 2-3dk pişirip delikli kepçe ile çıkarın.
Yumurtaları bir kap içinde çırptıktan sonra tavuk ciğeri ile karıştırın, kalan yağı bir tavada kızdırıp ciğerli yumurtayı içine dökün ve tavayı hafif sallayarak pişirin.
Domatesi kabuksuz doğrayın, yağ katmadan ufak bir tavada pişirin.
Servis tabağına önce omleti aktarın, üzerine mantarı yayıp domates sosunu dökün.
Tuz ve biber serperek sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri