Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sığır Eti Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Sığır Eti Yahnisi
Pratik Sığır Eti Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg sığır eti
1adet kereviz
2adet havuç
1adet soğan
1kaşık salça
1kaşık un
2kaşık margarin
maydanoz tuz

Yemek Tarifi

Öncelikle bir tencere içinde eti kavurun, sebzeleri doğrayın.
Et yumuşayınca soğanı ve salçayı karıştırın; sebzeleri ilave edin suyunu ve tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın.
Ocaktan almaya yakın unu katın koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

İçecekler shaker’da soğutulur. Martini bardağının ağız kısmına portakal dilimi ve portakal kabuğu yuvarlak bir şekilde kesilip yerleştirilerek servis edilir.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri