Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Patatesli Yahni
Pratik Patatesli Yahni Tarifi

Malzemeler

500 gr kuzu kuş başı
4 adet patates
4 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi

Soğanları ortadan ikiye bölerek, uzunlamasına; patatesleri de küp küp doğrayın.
Tencerede tereyağını eritip, soğanları birkaç dakika kavurun.
Tuz, karabiber ve şekeri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kuşbaşı etleri ekleyip, 5-6dk kadar çevirin.
3 su bardağı su koyarak patates ve yeşil biberleri ekleyin.
30 dakika daha kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri