Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patates Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Patates Yahnisi
Pratik Patates Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma

Yemek Tarifi

Elmaları küp küp doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince ince kıyın.
Her ikisini de ayrı tencerelerde tuzunu kararlayıp 15dk 3 er bardak suda haşlayın.
Sonra her ikisinin de suyunu süzün ve suyunu atmadan muhafaza edin.
Patates ve lahana haşlanırken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızarttığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın.
En son haşlanmış patatesi püre edin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice karıştırın.
Ancak sucuğun yağından biraz ayırın.
Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine muhafaza etmiş olduğunuz sebze suyu karışımını, püre içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin fazla cıvık olmasın.
Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları dizerek süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri