Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Palamut Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Palamut Yahnisi
Pratik Palamut Yahnisi Tarifi

Malzemeler

3adet palamut
1adet soğan
2adet domates
3adet patates
1dal kereviz
2diş sarımsak
maydanoz
1adet defne yaprağı
1adet limon
½ bardak zeytinyağı
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Balıkları temizleyip yıkayın ve halka şeklinde dilimlere bölün ve bir tepsiye dizin.
Tuz biber serpin.
Patatesleri soyup dilimleyin bunları da balıkların aralarına yerleştirin.
Diğer sebzeleri de doğrayarak hazır edin.
Bir tencerede yağı kızdırın soğan, sarımsak ve kerevizi hafif kavurun, domatesi karıştırın.
Bir miktar pişirip balıkların üzerine yayın.
Kıyılmış maydanoz serpin, 2bardak su gezdirin ve kapağını aralık bırakarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
Limon sıkarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muzlu pudingi paket üzerindeki tarife göre soğuk sütle pişirin. Ateşten alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri