Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Nohutlu Yahni
Pratik Nohutlu Yahni Tarifi

Malzemeler

3bardak nohut
500gr kemikli et
3adet soğan
3kaşık sıvıyağ
2kaşık salça
6bardak et suyu
tuz

Yemek Tarifi

Nohudu geceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın.
Etleri de ayrı bir tencere içinde haşlayın, suyunu ayırın.
Yumuşayan etleri soğan ile beraber kavurmaya alın ve salçasını karıştırın.
Et suyunu salıp çeksin.
Ardından ayırdığınız et suyunu ve nohudu ilave edin, tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın.
(et suyuna fazladan sıcak su tamamlayabilirsiniz)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker ve 1 adet yumurtanın sarısını iyice çırpın.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri