Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Piliç Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Mantarlı Piliç Yahnisi
Pratik Mantarlı Piliç Yahnisi Tarifi

Malzemeler

2adet piliç
500gr taze mantar
2adet soğan
3adet sivribiber
2adet domates
20gr margarin
3bardak ılık su
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Piliçleri temizleyip yıkayın ve parçalara ayırın.
Soğanları halka şeklinde, domatesleri kabuksuz doğrayın.
Mantarları ince şerit yapın.
Bir tavada yağı eritin burada biber, soğan ve mantarı sote edin.
Piliçleri bir tencereye koyun, üzerlerine bu soteyi yayın.
Suyunu ve tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın.
Önce orta ateşte ardından kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın.

Sevgilisine özel bir salata hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in aşçılarından Murat Demir sizler için anlattı.

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri