Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Erikli Acem Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kuru Erikli Acem Yahnisi
Pratik Kuru Erikli Acem Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1,5kg gulaşlık dana eti
20adet kuru erik
2kaşık tereyağı
2kaşık sıvıyağ
2adet soğan
2adet domates
2kaşık salça
5diş sarımsak
3bardak su
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Düdüklü tencere içine sırayla dana eti, bütün halde soğan, kabuksuz küp küp doğranmış domates, sarımsak ve erik kurularını yerleştirin.
Tereyağı ve sıvıyağı katın.
Sulandırdığınız salçayı gezdirip kalan suyu da dökün.
Tuzunu baharatını ayarlayıp kapağını kapatın.
Düdük sesini duyana kadar orta ateşte oturdun; sesi duyunca hem düdüğünü kapatın hem de altını kısın.
Kısık ateşte 25dk pişirin ve süre dolunca ocağı kapatıp tencerenin soğumasını bekleyin.
İçindeki buharı boşalttıktan sonra kapağını açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Sahrap Soysal'ın özel bir tatlı tarifi

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Çikolatayı rendeleyip, bekletin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip, yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri