Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kolay Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kolay Yahni
Pratik Kolay Yahni Tarifi

Malzemeler

400gr koyun eti
3adet soğan
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
5bardak sıcak su
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, eti kemikli iri parçalara bölün.
Yağları bir tencerede eritin; önce soğanları öldürün ardından eti katın.
Et suyunu salıp çeksin, suyunu ilave edin.
Tuzunu biberini ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın.
Önce orta ateşte sonra kısık ateşte 2saat kaynatın.
Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınınz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri