Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalamar Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kalamar Yahnisi
Pratik Kalamar Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg kalamar
500gr soğan
1 bardak zeytinyağı
½ kahve fincanı sirke
1çorba kaşığı
Şeker
2 bardak su
tuz, karabiber

Yemek Tarifi

Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavurun.
Gövdesi ve kolları ince doğranmış olan kalamarlar da soğanla beraber 10dk kavrulur.
Suyunu çekince sirke ve 2bardak suyu ekleyiniz.
Tuzunu da katıp ağır ateşte 2 saat pişiriniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Karıştırma kabına önce sütü, mayayı alıp karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz.

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri