Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İtalyan Usulü Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
İtalyan Usulü Yahni
Pratik İtalyan Usulü Yahni Tarifi

Malzemeler

500gr yağsız sığır eti
500gr yağsız kuzu eti
2diş sarımsak
1adet soğan
3adet patates
1adet küçük kereviz
3adet sivribiber
1kaşık salça
1kaşık tereyağı
4kaşık sıvıyağ
1bardak kırmızı şarap
maydanoz
kırmızıbiber
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Etleri kuşbaşı doğrayarak yıkayın.
Sebzeleri doğrayarak hazır edin, bir tencere içinde yağları kızdırın soğan ve eti kavurun, salçayı sulandırıp karıştırın.
Diğer sebzeleri de ilave edin, suyunu, tuzunu, baharatını ayarlayıp şarabı da katın ve kaynamaya bırakın.
Patatesleri çabuk pişeceğinden en sona ilave edin, onlar da yumuşayınca ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

2 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın. 2 adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın.

Azize Hanım'dan Van yöresine ait bir tarif...

Kahvaltıda farklılık arayanlar için değişik bir tarif. Bu yemeğe esas lezzet veren üzerine dökülen hollandez sos...

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri