Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biftek Güveçte Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Biftek Güveçte
Pratik Biftek Güveçte Tarifi

Malzemeler

Yarım kilo dana biftek
3 adet büyük boy soğan
10 baş sarımsak
2 adet büyük boy domates
3 adet patlıcan
2 adet patates
4 adet çarliston biber
Varsa 2 adet kabak
Nane, kekik (mümkünse taze olsunlar)
tuz,karabiber,kimyon
pul biber (isteğe göre acı yada tatlı)
1 bardak un ve yeterince suyla hazırlanmış hamur

Yemek Tarifi

Güvecin içine önce soğanları halka halka doğrayıp atıyoruz.
Ardından sarımsakları soyup güvece alıyoruz.
Bifteklerin yarısını da sarımsakların üzerine diziyoruz.

Patlıcanları alacalı soyup halka şeklinde kestikten sonra etlerin üzerine diziyoruz.
Onun üzerine halka halka doğranmış olan patatesi ve kabağı da ekliyoruz.
Etlerin diğer yarısını da kabakların üzerine, şerit halinde doğranan biberleride etlerin üstüne diziyoruz.

En son yine halka halka doğranmış domatesleri güvece diziyoruz.
Ardından bütün baharatları üzerine gezdiriyoruz.
Nnane ve kekiği elimizle bölerek büyük parçalar halinde domatelerin üzerine koyuyoruz.
Baharatları domateslerin üzerine koyuyoruzki domates suyunu salarken bu aromalarıda yemeğe yaysın.

Ardından güvecin kapağını kapatıp hamurla kapağın etrafını çevreliyoruz.
Tek bir boşluk kalmasın, hamur kapağın etrafını sarsın ki güveç aynı zamanda düdüklü görevi görsün.

Suyunu salıp kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte 3 ila 4 saat kadar pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI:yemeğe lezzetini veren şeyler;yemeğe hiç su koymadan kendi suyuyla pişirmek, taze nane ve kekik kullanılması, hamurla kapağın sarılması ve kısık ateşte saatlerce pişip danan etinin iyice yumuşamasıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri