Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Balık yahnisi
Pratik Balık yahnisi Tarifi

Malzemeler

4 adet beyaz etli balık fletosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
2 adet orta boy kabak
100 gr.
doğranmış mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz - Karabiber

Yemek Tarifi

Yağsız tavada balıklar kızartılır.
Soğan, kabaklar ve karabiber marine edilir.
Mantarlar da eklenerek kavrulur.
Küp küp doğranmış domates ve limon suyu ilave edilir.
Tuz eklenerek pişirilir.
İyice sos kıvamına geldiğinde balıklar ilave edilerek 5 dk.
kadar daha pişirilir.

AFIYET OLSUN!
Başak Turgut'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri