Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Kırmızı Biber Turşusu
Pratik Kırmızı Biber Turşusu Tarifi


Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Kg Kırmızı Biber
2 Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu

Yemek Tarifi


Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım.
Fırın tepsisine dizelim.
Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım.
Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım.
Biberleri iri iri keselim.
Sarmısakların kabuklarını soyalım.
Ve küçük küçük doğrayalım.
Maydanozları ince ince keselim.

Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım.
Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım.
Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım.
Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim.
Kavanozun ağzını kapatalım.

Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlıklı ve lezzetli iftar sofraları için hafif bir yemek.

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri