Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biber Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Biber Turşusu
Pratik Biber Turşusu Tarifi


Biber Turşusu

Malzemeler


Biber, tuz, sarımsak

Yemek Tarifi


Turşu için ince, uzun şekilli.
acı veya tatlı biberler kullanılır.

Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan.
en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin.
Ezik ve çürük olanları ayıklayın.
Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir.
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır.
Tartıyla yapılacaksa.
sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır.
Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği.
tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır.
Biber turşusu.
sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Vejetaryanlar için çok lezzetli bir yemek. Hem yapması kolay hem de farklı bir tat...

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri