Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Haşlama Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk Haşlama
Pratik Tavuk Haşlama Tarifi


Tavuk Haşlama (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet Havuç
2 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Soğan
Yarım Kilo Tavuğun Beyaz Eti
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın.
Bir hafta buzlukta bekletin.

Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak, iri iri doğrayın.
Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın yağda soteleyin.

Başka bir tencereye aldığınız yağ ile birlikte havuç ve soğanı kavurun.
Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatın.
Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin.

Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın.

Malzemeler

in pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin.
Bir süre kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Küçük muffin kalıplarını yağlı kağıt ile kaplayın. Çikolatayı iri parçalara bölün.

Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin. Üzerine sütü ilave edin. Unu eleyin. Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın.

Manca, bir Kastamonu yemeği. Bu yemek aynı zamanda meze olarak da sunulabiliyor. Manca, karalahana'dan yapılıyor...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri