Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Haşlama Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk Haşlama
Pratik Tavuk Haşlama Tarifi


Tavuk Haşlama (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet Havuç
2 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Soğan
Yarım Kilo Tavuğun Beyaz Eti
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın.
Bir hafta buzlukta bekletin.

Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak, iri iri doğrayın.
Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın yağda soteleyin.

Başka bir tencereye aldığınız yağ ile birlikte havuç ve soğanı kavurun.
Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatın.
Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin.

Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın.

Malzemeler

in pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin.
Bir süre kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri