Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saray Usulü Piliç Sarma Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Saray Usulü Piliç Sarma
Pratik Saray Usulü Piliç Sarma Tarifi


Saray Usulü Piliç Sarma (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Piliç
100 gr Kuru Kayısı
30 gr Badem
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin.
Kayısıları zar şeklinde doğrayın.
Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve bademleri doldurun.
Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde sarın.

Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.
Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin.

Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Oktay Usta'nın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri