Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bisküvili Prenses Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bisküvili Prenses Tatlısı
Pratik Bisküvili Prenses Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Alt için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Üst için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı

Yemek Tarifi

Un, şeker, süt, margarin bir tencereye koyulur ve kaynayıp puding kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
Daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır.
Bu arada bir kaba süt ile ıslatılmış bisküviler dizilir.
Üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür.

Üst Hazırlanışı:
Un, şeker, süt, su ve yumurta bir tencerede kaynayıncaya kadar karştırılır daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır.

Arzuya göre daha önce hazırladımız muhallebinin üstüne bir kat daha sütle ıslatılmış bisküviler dizilir.
Eğer bir kat daha bisküvi istenmiyorsa muhallebinin üstüne hazırladığımız sos dökülür ve buzdolabında 30 dakika bekletildikten sonra servise sunulur.

PÜF NOKTASI: tatlının maksimum lezzetinde olması isteniliyorsa bahsedilen sürelerde mikserle karıştırmak şarttır.
Sürelerde kısaltma yapmayınız.

Afiyet Olsun !
Fatma Altunsoy'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin. 20 dakika bekletip süzün.

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri