Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bayat Ekmek Tatlısı
Pratik Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1adet ekmek
3adet yumurta
3bardak şeker
3bardak su
Sıvıyağ
Çekilmiş ceviz

Yemek Tarifi

Şeker ve suyu kaynatarak yarım limon sıkın.
Bayat ekmeği ince dilimlere bölün; dilimleri çırpılmış yumurtaya bulayarak kızartın.
Kızaran dilimleri derin bir kaba alıp üzerine şerbeti dökün, çeksin.
Soğuduğunda üzerlerine ceviz serperek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri