Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Sultan Lokması Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Sultan Lokması
Pratik Ballı Sultan Lokması Tarifi

Malzemeler

1adet pasta tabanı
1adet muz
1kutu krema
4adet yumurta akı
½ bardak süt
2bardak sıvıyağ
1bardak şeker
1bardak galeta unu
10kaşık bal
20adet ceviz içi

Yemek Tarifi

Pasta tabanlarını 2’ye ayırın, bardak yardımıyla yuvarlak parçalara kesin.
Yumurta akları ile galeta ununu ayrı kaplara alın, kestiğiniz bu parçaları önce yumurta, sonra da una bulayıp kızgın yağ içinde 5saniye bekletip hemen alın.
Krema ile şekeri iyice çırpın, hazır olsun.
Kızaran parçaların üzerine önce bal yayın, ardından muz yerleştirin; onunda üzerine ceviz serpip en sona kremayı paylaştırın.
Servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri