Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Muz Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Muz Tatlısı
Pratik Ballı Muz Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2adet muz
2kaşık bal
50gr kaymak
1tatlı kaşığı tarçın
2kaşık dövülmüş ceviz

Yemek Tarifi

Muzların kabuğunu soyup uzunlamasına 2’ye ayırın ve bir kaba yatırın.
Üzerlerine kaymak yayın, bal akıtın ve tarçın serpin.
En sona da ceviz serpiştirerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Azize Hanım'dan çok pratik ve lezzetli bir ezme tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri