Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Lokma Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Lokma
Pratik Ballı Lokma Tarifi

Malzemeler

3 su b.
un
1 tatlı k.
yaş maya
1 çorba k.
toz şeker
Alabildiği kadar su

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Şerbeti için:
4 su b.
toz şeker
2 su b.
su
Yarım limon

ÜZERİ İÇİN:
Bal

Yemek Tarifi

Şerbeti için tencereye toz şekeri ve suyu alın.
1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.
Şerbet kaynadıktan sonra da soğumaya bırakın.

Bir kabın içine 1 tatlı kaşığı yaş mayayı alın.
Mayanın üzerine 1 çay bardağı ılık su ilave edin ve mayayı eritin.
(az miktarda un ilave edin ve mayayla beraber karıştırın ve bulamaç haline getirin)
Daha sonra üzerine 3 su bardağı unu ilave edin ve mayalanması için 30-40dk bekletin.
Zamanı dolunca unun ortasına sıcak su dökün ve tekrar karıştırın.
Lokma hamurunun kıvamı lastik kıvamında olmalıdır.
Üzerini streç filimle kapatın.
Tencereye sıvıyağ alın ve yağı kızdırın.
Tatlı kaşığı kullanarak lokmaları tencereye dökün ve kızartın.

Kızaran lokmaları şerbetin olduğu tencereye dökün, suyu çekincede servis tabağına çıkartın.
Üzerine bal gezdirip sıcak sıcak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'dan sunumu ve lezzetiyle muhteşem bir yemek. Mutlaka deneyin...

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Hiç şerbeti meyve suyundan yapılan tatlı yaptınız ve tattınız mı? İşte size güzel bir fırsat...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri