Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Kestane Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Kestane
Pratik Ballı Kestane Tarifi

Malzemeler

1kg kestane
4bardak pudra şekeri
½ bardak bal
1çaykaşığı tarçın

Yemek Tarifi

Kestaneleri bol suyla haşlayıp, suyunu süzün ve soğuyunca kabuklarını soyun.
Ardından robotta çektirin, ufalanınca içine bal karıştırın.
Bunları bir tabağa alıp üzerine pudra şekerini yayın; onun da üzerine tarçın serperek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Diabet hastaları için işkembe çorbası tarifi

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri