Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Kadayıf Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Kadayıf
Pratik Ballı Kadayıf Tarifi

Malzemeler

1paket kadayıf
4kaşık tereyağı
2bardak süzme bal

Yemek Tarifi

Tereyağını bir geniş bir kapta eritin ve içine kadayıfı katıp karıştıra karıştıra pişirin.
Süzme balı ise üzerine ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Şehriye pilavına benzer bir görüntü alınca ocaktan indirin.
Sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri