Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Ayva Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı Ayva Tatlısı
Pratik Ballı Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

4adet ayva
1adet elma
100gr kuru üzüm
4kaşık dövülmüş ceviz
4kaşık bal
8bardak su
6bardak şeker
tarçın

Yemek Tarifi

Bir tencerede suyu 5bardak şeker ile kaynatın.
İçine soyup 2’ye böldüğünüz ve ortalarını oyduğunuz ayvaları atıp haşlayın.
Elmayı rendeleyip üzüm, ceviz, şeker ve tarçınla hafif kavurun, harç olsun.
Yumuşayan ayvaları sudan alarak fırın kabına yerleştirin.
Ortalarındaki boşluğa hazırladığınız harçtan pay edin.
180derecede 10dk pişirip fırından alın soğusun.
Servis ederken de balı üzerlerine gezdirin.
Arzu ederseniz yanına kaymaklı dondurma çıkarabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan pratik bir poğaça tarifi

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.

Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri