Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ballı - Meyveli Kaygana
Pratik Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali, doğranmış
1.
5 su bardağı süt
yarım paket tatlı mayası
yarım paket tereyağ (yada margarin)
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı limon suyu
bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.
)
tuz
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın.
Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun.
Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın.
Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın.
Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun.
Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin.
Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin.
Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hem çocuklar hem yetişkinler için çok keyifli bir tatlı. Yapılışı da çok basit. Fatoş Yalçınkaya bu tarifi sizlerle paylaştı..

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri