Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabağı Tatlısı - I Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Balkabağı Tatlısı - I
Pratik Balkabağı Tatlısı - I Tarifi

Malzemeler

3 kg bal kabağı
1.
5 kg toz şeker
225 gr kaymak
1.
5 su bardağı ceviz

Yemek Tarifi

Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin.
Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla ezip püre haline getiin.
Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba koyun, üzerini kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin.
Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun .
Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun.
Sonra kalıbı ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Semizotunu yıkayıp, suyunu süzün. Bir servis tabağına alın.

Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri