Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Puding Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Puding
Pratik Bademli Puding Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
2 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1/2 su bardak toz şeker
2/3 su bardağı irmik
100 gr soyulmuş badem
4 yumurta
1 limon
meyva şekerlemeleri
tuz
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Bademleri kaynayan suyun içinde biraz beklettikten sonra soyun.
Toz şekere
bulayıp fırın tepsisinde kavurun.

Bir çorbakaşığı rendelenmiş limon kabuğu attığınız sütü kaynatın.
Yavaş yavaş irmiği dökerken tahta bir kaşıkla karıştırın.
20 dakika kadar ara vermeden karıştırdıktan sonra şekerli bademleri, tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu ilave edip ateşten alın.

Ilıttıktan sonra, önceden çırptığınız yumurtaları katın.

22-24 cm.
çapındaki bir kalıbı önce yağlayın, daha sonra galeta ununa bulayın.

Karışımı, kalıba ters yüz ederek boşaltın ve düzeltin.
Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.

Meyve şekerlemesiyle süslediğiniz tatlıyı ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri