Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Keşkül Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bademli Keşkül
Pratik Bademli Keşkül Tarifi

Malzemeler

50 gr kavrulmuş badem
30 gr mısır nişastası
1 paket vaııilya
200 gr toz şeker
4 yumurta sansı
4 bardak süt

Yemek Tarifi

Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın.
Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin.
Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın.
5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin.
Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın.
Kuplara veya kaselere boşaltın.
Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

İtalyan pizzasını tatmak isteyenler için Pizza Venti'nin Kurucusu İlter Kanat'tan muhteşem bir tarif... Hem çok hafif hem de çok lezzetli...

Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri