Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ayva Tatlısı
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

5 adet ayva
100 gr kaymak
10 çorba kaŞığı toz şeker

Yemek Tarifi

Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun.
Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın.
Çekirdekleri bir kenara ayırın.
Kararmamaları için ayvaları suya atın.
Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin.
Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın.
Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun.
Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Derya Aydın'dan değişik bir tat. Vejetaryanlar ve diyet yapanlar için denenmesi gereken bir tarif...

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri