Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Tatlısı - I Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ayva Tatlısı - I
Pratik Ayva Tatlısı - I Tarifi

Malzemeler

1.
5 kg ayva
yanm limon
1.
5 kg toz şeker
125 gr dövülmüş ceviz içi
250 gr kaymak

Yemek Tarifi

Ayvalann kabuklan soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın.
Bol su içine atıp noımal ateşte haşlayın.
Haşladığınız ayvaları süzüp , bir tepsiye dizin, bir çatal yardımı iIe püre haline getirip , bir tencereye koyun.
Üzerine toz şeker katıp, ateş üzerinde eriyinceye dek bekletin.
Yanm limonun suyunu ilave edip, cam bir kaba koyduktan sonra buzdolabında altmış dakika bekletin.
Buzdolabından çıkattıktan sonra, donmuş tatlıyı kareler halinde kesin ve kesilen parçaların üzerini ceviz içi ve kaymak ile süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Oldukça nefis ve pratik bir pizza tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri