Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Asıda Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Asıda
Pratik Asıda Tarifi

Malzemeler

1 kg toz şeker
300 gr tereyağı
½ kg buğday nişastası
½ su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı ceviz içi
4 ½ su bardağı su

Yemek Tarifi

Nişastayı soğuk suda eritin ve bir kaba alın.
Üzerine kızgın tereyağı dökün.
Sararana kadar da kavurun.
Başka bir tencerede suyu kaynatın, içine pekmez, şeker ve kavrulan nişastayı ekleyin.
Sürekli karıştırın, göz göz olunca içine iri dövülen cevizleri atın.
Servis tabağına alın ve cevizle süsleyin.

AFİYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Sunumuyla çocukların çok beğeneceği Kirpi börek tarifini Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin verdi. Mutlaka çocuklarınıza tattırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri