Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armutlu Mus Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armutlu Mus
Pratik Armutlu Mus Tarifi

Malzemeler

yarım kg olgun armut
1 limonun suyu
5 çorbakaşığı tozşeker
4 dilim ananas
10 adet böğürtlen
2 adet muz
2 adet kiwi
1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
5 gramlık 3 adet yaprak jöle
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Yaprak jöleyi suda eritin.
lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki
bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın.

Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin.
Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin.

Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin.
Kiwileri soyup doğrayın.
Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Hazırlanışı: Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri