Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Armut Tatlısı
Pratik Armut Tatlısı Tarifi


Armut Tatlısı

Malzemeler


1 adet armut
2 adet karanfil
Yeteri kadar tarçin, su
50 gr toz şeker

Yemek Tarifi


Armutun içerisini oyup kabuğunu soyarak tepsiye koyun.
İçerisine karanfil, tarçin, su ve şeker koyun.

180 derecedeki firında pişirerek ılık servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın.

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Akdeniz yeşillikleriyle yapılan ve çok pratik bir tarif olan ızgara somon balığı salatasını İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri