Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Köpüğü Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armut Köpüğü
Pratik Armut Köpüğü Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 limon
1 portakal
3 armut
2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
6 Kişilik

Yemek Tarifi

Bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü bir hal alıncaya değin çırpın.
Buna elenmiş unu katın edin ve karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin.
Limon ya da portakalın kabuğunu katın.

Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın.
Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin.

Armutları soyup ince dilimlere doğrayın ve limon suyuyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Armutları mikserden geçirip püre kıvamına getirin.

Bu karışımı, hazırladığınız kremaya karıştırın.
Elde edilen karışımı 4 kaseye eşit paylaştırın.
İnce dilimlenmiş portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sıra ile süt, sıvıyağ, limon suyu ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri