Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Bombası Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Armut Bombası
Pratik Armut Bombası Tarifi

Malzemeler

6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın

Yemek Tarifi

Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun.
Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın.
Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın.
Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir.
Bir kenarda soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın.
Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin.
Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir.
Armutları servis kabına dik olarak oturtun.
Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm.
kalınlığında sıvanır.
Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm.
kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın.
En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün.
Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun.
Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün.
En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN !
Mine Karahan'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri