Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Altin Kesesi Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Altin Kesesi
Pratik Altin Kesesi Tarifi

Malzemeler

2 PAKET MISIR NİŞASTASI
2 TANE YUMURTA
1/2 KABARTMA TOZU
250 GR MARGARİN
3 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
İÇİ İÇİN:
FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ

Yemek Tarifi

MARGARİN VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR.
SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞUR.
HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR.
BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.
KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.
HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.
KÜÇÜK BİR KESE ŞEKLİNDE OLACAK.

DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY.
ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.
KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR.
BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.
HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.
PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.
SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.

AFIYET OLSUN!
Ümit Çabuk' a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin.

Elif Kılıç'tan farklı bir kek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri