Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akıtma Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Akıtma
Pratik Akıtma Tarifi

Malzemeler

1 çorba kaşığı maya
1 paket un
tuz
süt

Yemek Tarifi

Mayayı, geniş bir kapta unla birlikte, ılık süt ve tuz ilavesiyle kanştınp boza kıvamında bir hamur elde edin.
Üstünü örtüp sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin.
Teflon tavayı orta hararetteki ocağın üzerinde kızdırıp, mayalanan hamurdan kepçe kepçe alın ve tavaya döküp, yayın.
Yanmamasına özen göstererek, hemen alt üst edin.
Pişen akıtmaları tereyağıyla ile yağlanıp, yanında balla servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri