Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ağdalı Ekmek Kadayıfı
Pratik Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi

Malzemeler

1adet küçük boy ekmek kadayıfı
7bardak sıcak su
200gr kaymak
8bardak su
4,5bardak şeker
1adet limon

Yemek Tarifi

Geniş bir tepsiye kırmızı tarafı alta gelecek şekilde ekmek kadayıfını koyun; üzerine de 7bardak sıcak su dökün.
Yumuşaması için 20dk bekleyin.
Zamanı dolunca suyunu peçete bastırarak çektirin.
Bir tencerede kalan suyu ve şekeri kaynatıp limonu sıkın.
Bu şerbeti suyu tamamen emilen kadayıfın üzerine dökün.
Zaman kaybetmeden tepsiyi orta ateş üzerinde tepsiyi döndürerek 30dk pişirin.
Kadayıfın şurubu ağdalanınca tepsiyi ateşten indirip soğumaya bırakın.
Kadayıf ılınınca tabağa çıkartıp ortasına kaymak koyarak soğuk olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin. Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri