Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebze Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Sebze Sosu
Pratik Sebze Sosu Tarifi


Sebze Sosu

Malzemeler


1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Havuç
2 Kereviz
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Köri
100 gr Haşlanmış Taze Fasulye
1/2 Çorba Kasesi Su
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Kase Süzme Yoğurt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin.
Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın.
Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.
Kapağı aralık olarak kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.

Sebzeler suyunu salmaya başlayınca köriyi ilave edip kokusunu bırakması için 1-2 dakika bekleyin.
Yarım kase su, limon suyu ve haşlanmış fasulyeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin.
Gerekirse bir miktar daha su ekleyin.

Hazırladığınız karışımı blender veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar ezerek çırpın.
Yoğurdu ekleyin ve karıştırarak krema kıvamında bir sos haline getirin.
Kısık ateşte 6-7 dakika kadar pişirin.
Tuz, karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Pirinçle sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri