Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Baita Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Baita Sosu
Pratik Kıymalı Baita Sosu Tarifi


Kıymalı Baita Sosu

Malzemeler


1 Soğan
4 Diş Sarımsak
200 gr Kıyma
1 Havuç
3 Domates
2 Dal Taze Fesleğen
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.

Havucu temizleyip rendeleyin.
Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın.
Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.

Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin.
Fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin.
Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.

Dikkat.
Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz.
Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa ve taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın.

Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma tozu, ceviz ve esmer şeker ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri