Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kapari sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Kapari sos
Pratik Kapari sos Tarifi

Malzemeler

8-10 kişilik
½ su bardağı soğuk et suyu
2 su bardağı kaynar et suyu
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
1 çorba kaşığı tereyağ
az tuz

Yemek Tarifi

Küçük bir tencerede tuzu, unu ve soğuk et suyunu iyice karıştırıp 5 dakika bekletin.
Sonra bir çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu yedirin.
Orta ateşte 5-6 dakika kaynatıp ateşten alın.
Bir süzgeçten süzdürün, tereyağ ile kapariyi karıştırın.
Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Bisküvileri robottan geçirip, toz haline getirin. Margarini eritip bisküvilere karıştırın. Hazırladığınız karışımı tart kalıbının içine döküp, bir spatula ile üzerini düzeltin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri