Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı) Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)
Pratik Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı) Tarifi


Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)

Malzemeler


800 gr İspanyol Sosu (2 su bardağı)
1 Kg (5 Su Bardağı) Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Mantar (Kıyılmış)
5 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap

Yemek Tarifi


Bu klasik Fransız sosu genellikle öteki sosların yapılmasında ana madde olarak kullanılır.
Ama yalnız başına da, rosto v bifteklerle servis edilebilir.

İspanyol sosunu, et suyunu ve mantarları büyük bir tencereye koyunuz.

Tenceredeki karışımı, orta ateşte kaynatınız.
Kaynayınca ateşin altını kısıp 30 dakika üçte birini çekene kadar yavaş yavaş pişirdikten sonra şarabı ekleyiniz.

Tenceredeki sosu dibine tülbent döşenmiş süzgeçten geçirerek bir sosluğa süzüp servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri