Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Salçası Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Domates Salçası
Pratik Domates Salçası Tarifi


Domates Salçası

Malzemeler


12 domates
2 çorba kaşığı sade yağ
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
yarım bardak etsuyu
yeteri kadar tuz, biber

Yemek Tarifi


Yıkanan domatesleri ikiye bölüp bir tencereye koyun, suyu, tuzu ve biberi ekleyerek 20 dakika kadar kaynatıp, kevgirden geçirin.

Diğer taraftan sade yağın içinde unu kavurun ve domatesli karışımı et suyu ile karıştırarak salça kıvamına getirin ve tekrar ateşte bir süre bıraktıktan sonra indirin.

Bu salça et, zeytinyağlı yemekler ve balıklar içindir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meryem Ulu'dan Sivas yöresine ait, sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir yaz çorbası. Mutlaka deneyin...

Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın.

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri