Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beşamel sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Beşamel sos
Pratik Beşamel sos Tarifi

Malzemeler

4-6 kişilik
2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
az tuz

Yemek Tarifi

Yağı küçük bir tencerede eritin.
Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın.
Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin.
Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.

Tavuk göğüs etlerini bir tencereye koyup üzerine sıcak suyu ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpin.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri