Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Dondurma Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Ballı Dondurma Sosu
Pratik Ballı Dondurma Sosu Tarifi


Ballı Dondurma Sosu (6 kişilik)

Malzemeler


12 çorba kaşığı bal
2 adet limon

Yemek Tarifi


Limonların kabuklarını rendeleyin.
Suyunu sıkıp süzün.

Limon suyu ve balı bir tencerede karıştırıp kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin.

Ballı limonlu sos soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
Dondurmanın üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri