Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanak Suflesi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ispanak Suflesi
Pratik Ispanak Suflesi Tarifi


Ispanak Suflesi

Malzemeler


1 kg Ispanak
1 baş soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı muskat (Hindistan cevizi rendesi)
3 adet yumurta
150 gr dana jambon
l00 gr kaşar peynir rendesi

Yemek Tarifi


İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin.
Un kokusu gelinceye kadar kavurun.
İçerisine süt ilave edin.
Karıştırma teliyle koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.

lspanakları iyice yıkayıp irice doğrayın.
Bir kapta soğanı sıvı yağ ile hafifçe kavurun.
İçerisine ıspanakları ekleyip ateşi kısın ve ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Üzerine yeteri kadar tuz ilave edin.

Yapmış olduğunuz unlu karışımı içerisine ekleyin.
İçerisine jambonu irice doğrayıp kaşar peyniri rendesi ilave ederek karıştırın.
Hindistan cevizi rendesini üzerine koyun.
Üç adet yumurtayı çırpın.
Tek tek yedirerek yapmış olduğunuz karışıma ilave edin.

Tüm karışımı yağlanmış borcama boşaltın.
İçerisine su konmuş tepsiye koyarak l80 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri