Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gelin Fasulyesi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Gelin Fasulyesi
Pratik Gelin Fasulyesi Tarifi


Gelin Fasulyesi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Adet Patates
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz

Yemek Tarifi


Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin.
Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın.
Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.

Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin.
Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak.
pişirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içerisine kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun.

Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin.

Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri