Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Pırasalı Pasta Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Pırasalı Pasta
Pratik Fırında Pırasalı Pasta Tarifi


Fırında Pırasalı Pasta (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Pırasa
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pırasayı ince ince kıyın.
Bir yandan da 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritin.
İnce kıyılmış soğanı kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Suyunu bırakıp, çekene kadar kavurmaya devam edin.

Tencereye pırasaları da ekleyin.
Tuz ve karabiberini katın.
Tencerenin kapağını kapayıp, kendi suyunda pişirin.
Daha sonra pırasayı tepsiye yayın.
2 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın.
Pırasanın üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında suyunu çekene dek pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, ılıtın.
Ayrı bir kapta yumurta, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini çırpın.
Pırasaya ekleyin.
Tekrar fırına verin.
Üzeri kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı ekleyin.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Muzlu pudingi sütle karıştırarak pişirin. Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.

Etten bıktım diyenler ya da vejeteryanlar için değişik bir tarif. Zencefil Restoran'ın sahibi sizler için yaptı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri