Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Lahana Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Lahana
Pratik Fırında Lahana Tarifi


Fırında Lahana (6 Kişilik)

Malzemeler


4 Yumurta
3 Domates
140 gr Mısır (hazır ürün, konserve)
200 gr İrmik
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
1 Kırmızı Dolmalık Biber
100 gr Biberli Salam
1 lt Süt
600 gr Lahana
5 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Bir Miktar Yağ
1/2 Demet Taze Soğan

Yemek Tarifi


Lahanayı çok ince şeritler hainde doğrayın.
Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
Sütü 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatın.
Sürekli karıştırarak irmiği ilave edin.
5-10 dakika kadar kaynatın.
2 yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın.
Yumurta aklarını çırpın.
İrmikli karışıma önce yumurta sarılarını ardından mısırı ilave edin, Yumurta aklarını ekleyin,
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Biberin çekirdeklerini ayıkayıp verev olarak dilimleyin.
Fırını 200 derecede önceden ısıtın.

Salamı şeritler halinde doğrayın, Süt kremasını kalan yumurtalana karıştırın.
Lahana, domates, biber, selam ve kaşar peynininin üçte ikisini ekleyin.

Fırın kabını yağlayın.
İrmikli karışımı kabın içine boşaltın.
Sebzeli karışımı üzerine dökün.
Kalan peyniri üzerine serpin.
Kabı fırına verip 40 dakika kadar pişirin.
Taze soğanı ince halkalar halinde doğrayın.
Yemeğin üzerine serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Neslihan Hanım'dan çölyaklılara özel yaş pasta tarifi

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Vejetaryenler için pizza tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri